Най-вероятната причина за пожара в пловдивската болница Св. Георги“ е нерегламентирано

...
Най-вероятната причина за пожара в пловдивската болница Св. Георги“ е нерегламентирано
Коментари Харесай

Джартов за пожара в пловдивската болница: Вероятно е тръгнал от цигара

Най-вероятната причина за пожара в пловдивската болница „ Св. Георги “ е нерегламентирано пушене. Това сподели в предаването „ Тази заран “ основен комисар Александър Джартов, който е шеф на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Той разясни, че случаят се проверява и сега се прецизира кой е пушил – пациент или човек от личния състав на болничното заведение.

„ Малко след 21 часа е получен сигнал за зародил пожар в една стая на етаж 11 в болничното заведение. Незабавно са били изпратени 10 екипа на пожарната. Ние имаме авансово направени проекти за деяние при такива обстановки, в толкоз огромни обекти “, разясни той.

Александър Джартов описа още, че навреме от зоната на пожара са изведени 24 души. Това е направено от личния състав на болничното заведение, до момента в който чакат пожарните коли.  

„ Пожарът самичък по себе си не е бил огромен, само че задимяването е било огромно, поради горенето на синтетични материали. За благополучие обаче всички са реагирали доста съответно “, уточни още шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Гражданин е опитал да загаси пожара с пожарогасител, само че не съумял, по тази причина са се намесили пожарникарите.

Александър Джартов разяснява и пожара в столичния квартал „ Манастирски ливади “. „ Той е станал малко преди 1 часа през нощта. Горял е апартамент, ситуиран в подпокривно пространство в жилищна постройка. Има информация за една жертва “, уточни той.

От думите му излиза наяве, че евентуално също става дума за тютюнопушене.

„ Какво в жилищните здания, по този начин и в природата тютюнопушенето е честа причина за възникването на пожари. Ние сме готови за деяние при горски пожари. Наскоро беше разгласен пожароопасния сезон. Преди началото му правим съответните инспекции – във връзка с оборудването на противопожарните депа, обезпечаването на пътища за противопожарни цели и създаване на минерализовани линии “, уточни още той.

Според Александър Джартов хората всеобщо подценяват заплахата и подценяват обстоятелството, че в летните жеги се усилва съществуването на сухи треви и шубраци, които пламват доста бързо.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР